2010-03-04
Prylgalen

På sätt och vis var det med en Sound Machine tanken på Prylgalen plötsligt var självklar. Platsen var Urban Outfitters. På Manhattan. Over there. Måste man verkligen ta sig hit för att få upptäcka den?

Men just då var det bara ett impulsköp. Ett impulsköp som vi sedan suktade efter under hela hemresan när den låg nerpackad i bagaget. Samma exemplar har sedan gjort turné – och även succé för den delen – under arbetsmöten, fester och i barnrum. Det är något med den som gör att den är svår att låta bli. Första rundan batterier har ersatts, efter att vi lämnat den obevakad under en långhelg.

Med Sound Machine är du nämligen aldrig svarslös. Applådera. Dissa. Trolla fram en trumvirvel på studs med en knapptryckning. Ikonerna vid knapparna leder dig till rätt ljud för stunden, från pistolskott och ett klassiskt ”ka-ching” till mer kroppsliga läten. Sound Machine är räddaren i nöden – i fickformat. Den har ett förvånansvärt rent och högt ljud, det nätta formatet till trots. Och den är belönad för årets innovativa gadget i Storbritannien. Vi förstår varför.

Så om vi bara fick välja en gadget att ta med oss ut i livet skulle det bli den här. Åtminstone just nu.

(Syskonet med ljudet från duschscenen i Psycho får naturligtvis ett hedersomnämnande!)